Startup Science Demo Day predstavlja jedinstvenu priliku na kojoj će mladi inovatori moći predstaviti svoje startup ideje i potencijalno osigurati ulaganje u njihov daljnji razvoj. Najbolja početna ideja u svakom će slučaju dobiti ulaganje od 5000 EUR bruto - bez obzira hoće li ideju dodatno podržati BASF. Ovogodišnja tema usredotočit će se na ideje koje rješavaju probleme povezane sa zagađenjem zraka u regiji. Više u privitku ...
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
24. rujna 2020.
Obavještavaju se svi studenti FSB-a da su dužni potpisati Izjavu (o mjerenju temperature) sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera. Izjava se nalazi u privitku.

Potpisivanje Izjave je obveza svakog studenta i lijepo vas molimo da je što žurnije potpišete i predate kako bismo izbjegli eventualne neugodnosti.

Nakon što ispunite i potpišete Izjavu, pri prvom dolasku na Fakultet Izjavu možete ostaviti u kutiji koja se nalazi na ulazu u Južnu zgradu. Mole se brucoši koji sutra dolaze na uvodni sat da savakako donesu izjave sa sobom i ubace je u kutiju na ulazu.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
24. rujna 2020.
U privitku se nalazi odluka o plaćanju participacije i upute za upis u zimski semestar u ak.god. 2020./2021. Svi studenti moraju uplatiti i 100 kn troškova upisa prema u uplatnici u privitku. Studenti koji su ove godine prvi put upisali 1. godinu studija (brucoši) ne moraju plaćati trošak upisnine niti se upisivati na studomatu.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
23. rujna 2020.
Pozivaju se studenti prve godine koji još nisu preuzeli svoju studentsku iskaznicu da to mogu učiniti u prostoru Knjižnice FSB-a (južna zgrada – Ivana Lučića 5) OSOBNO uz predočenje osobne iskaznice odmah nakon uvodnog predavanja 25.rujna 2020.
Molimo da se pridržavate rasporeda zbog održavanja epidemioloških mjera, te da obavezno nosite zaštitne maske.
Studenti koji iskaznicu ne preuzmu u petak moći će to učiniti od sljedećeg tjedna u Računalnom centru.
 FSB Obavijesti
Andrija Levanić
23. rujna 2020.
Josip Vidaković, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Model učenja robotskoga zadatka zasnovan na interakciji s čovjekom“ dana 6. listopada 2020. u 10 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III. Radi okolnosti vezanih za bolest COVID-19, javna obrana doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail:  josip.vidakovic@fsb.hr , radi dobivanja uputa kako prisustvovati javnoj obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
23. rujna 2020.
Ivan Lekšić, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Model izbora vitkih alata pri restrukturiranju poduzeća“ dana 2. listopada 2020. u 11 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
23. rujna 2020.
Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Mlađeg istraživača na projektu „Razvoj sustava za ispitivanje višefaznih strujanja i izgaranja s ciljem povećanja istraživačkih aktivnosti znanstvenog i poslovnog sektora“, u Zavodu za motore i transportna sredstva na Katedri za motore i vozila. Natječaj je objavljen 23. rujna 2020. u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 1. listopada 2020.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
23. rujna 2020.
U četvrtak 1. listopada 2020. u 10.00 sati održat će se javna obrana preliminarne teme doktorskog rada mr.sc. Vilija Milkovića, dipl. ing. strojarstva, pod naslovom „Novi model optimiranja zaliha u procesu održavanja putničkih vagona temeljen na pouzdanosti“. Mentor je prof. dr.sc. Dragutin Lisjak. Javna obrana preliminarne teme doktorskog rada održat će se on-line putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: vilim351@gmail.com radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
23. rujna 2020.
Dražen Balić, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Napredne strategije vođenja fleksibilnih kogeneracijskih postrojenja“ dana 1. listopada 2020. u 10 sati u prostoriji 820 južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/VIII. Radi okolnosti vezanih za bolest COVID-19, javna obrana doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail: dbalic@eihp.hr , radi dobivanja uputa kako prisustvovati javnoj obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
22. rujna 2020.

Tribina „Uvodni sat za brucoše“, najavljena za petak, 25.09.2020., održati će se zbog epidemioloških razloga u 4 turnusa.

Termini održavanja tribine su:
- 9:00 sati, turnus ALFA
- 10:30 sati, turnus BETA
- 12:00 sati,turnus GAMA
- 13:30 sati, turnus DELTA

U prilogu se nalazi abecedni popis studenata s grupama i turnusima. Molimo studentice i studente da prisustvuju uvodnom satu ISKLJUČIVO u svojem pripadajućem turnusu.
Tribine će se održati u dvorani A, južna zgrada fakulteta, Ivana Lučića 5.
Raspored sjedenja po grupama biti će poslan službenim @stud.fsb.hr mailom i izvješen na ulazu u dvoranu.
U prostoru fakulteta, pa tako i u dvorani tijekom tribine, obavezno je nošenje zaštitne maske.
Svi studenti koji do sada nisu preuzeli svoje studentske iskaznice mogu to učiniti nakon uvodnog sata, više informacija potražite ovdje.

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
22. rujna 2020.
U privitku se nalaze rang liste za upise u smjerove. Zeleno su označenoi studenti koji imaju 55+ ECTS-a i unutar kvote su željenog smjera, te mogu upisati taj smjer. Žuto su označeni studenti ponavljači koji su ostvarili više od 30 ECTS bodova iz druge godine, pa se upisuju u smjer mimo liste i oslobađaju mjesto. Studenti koji nisu ostvarili pravo upisa u željeni smjer, moraju odabrati smjer na kojem ima slobodnih mjesta. Studenti koji imaju manje od 55 ECTS bodova upisuju predmete 3. semestra smjera prema vlastitom odabiru i na vlastitu odgovornost.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
21. rujna 2020.
Natječaj za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu „IRI 4 – CEKOM DIV“ (Razvoj energetski učinkovitih sustava hlađenja kontejnera na brodovima i optimizacijskog modela za projektiranje energetskih sustava) objavljen je dana 18. rujna 2020. godine u Narodnim Novinama i web stranicama HZZ-a, a otvoren je do 28. rujna 2020. godine.

Tekst natječaja nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
18. rujna 2020.
Tin Brlić, mag. ing. met., branit će doktorski rad pod naslovom „Pojava Lüdersovih linija kod niobijem mikrolegiranoga čelika“ dana 30. rujna 2020. u 11 sati u Vijećnici Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Aleja narodnih heroja 3, 44 000 Sisak. Radi okolnosti vezanih za bolest COVID-19, javna obrana doktorskog rada održat će se online putem videokonferencije te molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani da se jave na e-mail:  tbrlic@simet.unizg.hr, radi dobivanja uputa kako prisustvovati javnoj obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
17. rujna 2020.
Fakultetsko vijeće Fakulteta strojarstva i brodogradnje na svojoj 3. izvanrednoj elektroničkoj sjednici održanoj 15. rujna 2020. donijelo je odluku o trećem upisu predmeta u ak.god. 2020./2021. Tekst odluke nalazi se u privitku.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
16. rujna 2020.
Shodno preporukama nadležnih organa i preporukama Kriznog stožera Sveučilišta u Zagrebu, obavještavamo sve zaposlenike kako su pri boravku u zajedničkim prostorima fakulteta (hodnici, liftovi i slično) te u kontaktu sa studentima obvezni nositi zaštitne maske.
Studenti su dužni prilikom dolaska na fakultet imati zaštitne maske, te ih također nositi cijelo vrijeme boravka na fakultetu.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
1. rujna 2020.

Poduzeće Hermi d.o.o. vodeći je distributer gromobranske i prenaponske zaštite, kabelskih polica i konstrukcija za sunčane elektrane.
Radi potpore budućim mladim stručnjacima, Hermi d.o.o. dodjeljuje dvije stipendije. Osim što studentima možemo pružiti financijsku potporu, drago nam je što imamo priliku sudjelovati u njihovom razvoju te im pomoći da postignu još više.

Prednosti kandidata za primanje stipendije su sljedeći:
- Upisani studij i studijski program, odnosno smjer koji odgovara poslovnim potrebama Hermi d.o.o.
- Naglasak je na ing. elektrotehnike, strojarstva
- Prednost imaju polaznici 3 i 4 godine studija

Za detaljnije informacije molimo da se svi zainteresirani jave na telefon 01 2014 927 ili na ured@hermi.hr
Kontakt osoba: Kornelia Sesan

 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
26. kolovoza 2020.
Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia financiranim iz norveškog financijskog mehanizma za programsko razdoblje 2014. – 2021.

Ukupan iznos raspoloživih sredstva unutar natječaja je 19.064.148 eura, kojima će se hrvatskim tvrtkama sufinancirati projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), a koja su definirana kao glavna fokus-područja Programa. 

Rok za podnošenje prijava je 15. studenoga 2020. godine do 14 sati.

Objavljeni natječaj, upute o dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz prijavu projekta na natječaj, kao i dokumentacija sa svim relevantnim informacijama vezanim za provedbu natječaja dostupna je na službenoj stranici Programa.  
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
30. srpnja 2020.
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje izvode se sveučilišni diplomski studiji strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva. Prijave za razredbeni postupak primaju se od 14. do 18. rujna 2020. Upisi na diplomske studije provodit će se prema rang listi izrađenoj na temelju rezultata postignutih u razredbenom postupku od 21. do 25. rujna 2020. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
15. srpnja 2020.
U prilogu možete naći natječaj za upis na poslijediplomski za upis na poslijediplomski specijalistički studij u akademskoj godini 2020./2021. iz znanstvenih polja strojarstva i brodogradnje
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
3. lipnja 2020.
U prilogu možete pronaći Natječaj za upis na poslijediplomski doktorski studij u akademskoj godini 2020./2021. iz znanstvenih polja strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija.

In attachment you can find Call for Applications for admission to the Postgraduate Doctoral Programme in the academic year 2020/2021. in the scientific fields of Mechanical Engineering, Naval Architecture, Aeronautical Engineering and Metallurgical Engineering.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
3. lipnja 2020.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102