Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19


U sklopu projekta "Studenti za studente - naš glas za dostojanstvo studentskog rada", financiranog iz ad hoc akcijskih projekata Fonda za aktivno građanstvo, provodimo istraživanje o standardu studentskog rada i studentskim poslovima.

Cilj ankete je istražiti kakve studentske poslove studenti obavljaju, kako to utječe na njihov životni standard i generalno koji je njihov socio-ekonomski status, kao i na koji način je pandemija koronavirusa utjecala na njihove studentske poslove. Sve prikupljene odgovore i rezultate upotrijebit ćemo za izradu prijedloga izmjena Zakona o obavljanju studentskih poslova i ostalih propisa.

Srdačno Vas molim da link na anketu podijelite sa studentima i pozovete ih da istu ispune: https://forms.gle/tpgMZQs5ZpKSbGdQ6.

Također, pozivamo Vas i studente da sudjelujete u javnoj tribini koja će se održati u petak, 27. studenog 2020. godine u 18 sati na Zoomu. Prijave su moguće do 26. studenog 2020. godine na sljedećem linku: https://forms.gle/a9mG1WapAhtYBK459
 Novosti
Stanko Škec
23. studenog 2020.
Smotra Sveučilišta 2020. završila je 21. studenoga 2020. godine u 13 sati. Po prvi puta Smotra je u potpunosti održana virtualno gdje su se sastavnice predstavile na svojim virtualnim štandovima. U kategoriji najboljeg virtualnog štanda nagrada je dodijeljena i FSB-u s virtualnim štandom na poveznici smotra.fsb.hr. Čestitamo koordinatorici FSB-a docentici Ankici Kovač, predsjedniku Studentskog zbora FSB-a Ivanu-Pavlu Borasu, kao i cijeloj ekipi koja je sudjelovala, na uloženom trudu koji je rezultirao ovim velikim uspjehom!
 Novosti
Stanko Škec
22. studenog 2020.
Pandemija nas je u posljednjih nekoliko mjeseci djelomično distancirala od zgrade Fakulteta i promijenila način rada i studiranja. Promijenila je i društveni život fakulteta i studenata, no bez obzira na sve, povodom Dana FSB-a, želimo da se prisjetite i podijelite s nama najljepše uspomene s FSB-a, zauvijek ovjekovječene u fotografiji!

Pošaljite nam fotku u inbox, ovdje na Facebooku ili Instagramu, s kratkim opisom #situacije!

Ako ste zabilježili neku zgodu, anegdotu, događaj, eksperiment, možda čak i ispit, online ili stvarna predavanja, tulum ili što god za vas ima jako posebno značenje!

Rok za slanje fotografija je do ponedjeljka, 30. studenog, kada ćemo sve pristigle fotografije objaviti u posebnom albumu na Facebook stranici Fakulteta, a broj lajkova odredit će pobjednika!

Prva nagrada je FSB100 Powerbank 5.000 mAh, a podijelit ćemo i nekoliko "utješnih" nagrada.

Zato, prekopaj svoju foto arhivu, ili izradi novu fotku i pošalji nam što prije!

Veselimo se vašim foto kreacijama
 Novosti
Stanko Škec
20. studenog 2020.
Poster su izradili studenti diplomskih studija FSB-a koji su u ljetnome semestru 2019./2020. pohađali netehnički izborni kolegij Poslovni engleski jezik za inženjere. Bila je to generacija koja je nastavu 'pohađala' na daljinu, u virtualnoj učionici, i bilo mi je jasno da će studenti savladati nastavno gradivo, ali sam se i bojala da će ostati tek imena na popisu. Međutim, način na koji su pripremili temu koju smo obrađivali kao okrugli stol pod naslovom „To leave or not to leave Croatia“ (nakon diplome) vrijedan je spomena i, vjerujem, zanimljiv i široj publici studenata, profesora i inženjera. Stoga, umjesto da ta nastavna jedinica ostane samo jedan sastanak na Zoom-u, odlučili smo napraviti poster kao trajan trag nastave na daljinu tijekom korona-proljeća 2020. Ovaj poster, koji je dizajnirala Anamarija Kovačević, postignuće je cijele grupe. Stavovi svakoga pojedinog studenta raspoređeni su oko pjesme Krešimira Medovke koji je svoj stav izrazio na umjetnički način. Nadamo se da će svaki čitatelj postera uživati i u sadržaju i u dizajnu!

Zahvaljujem studentima na trudu i čestitam na ovom jedinstvenom posteru. Usprkos pandemiji i izvanrednim okolnostima bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s ovom grupom.

Snježana Kereković
 Novosti
Stanko Škec
19. studenog 2020.
Na sjednici Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost održanoj 9. studenoga 2020. godine, prof. dr. sc. Hrvoju Kozmaru je dodijeljena državna nagrada za znanost za 2019. godinu. Kako je navedeno u službenom tekstu obrazloženja, prof. Kozmar je nagrađen za značajno znanstveno dostignuće u području tehničkih znanosti, a posebice za razvoj naprednih istraživačkih metoda u području mehanike fluida integracijom mjerenja u prirodi, laboratorijskim istraživanjima i numeričkim simulacijama. Uspješno je riješio niz lokalnih i globalnih problema ujedinjavanjem temeljnih i primijenjenih istraživanja. Objavio je u 2019. godini šest radova u kategoriji A i poglavlje u knjizi izdanja Springer. Tri rada su u prvom kvartilu (Q1), a jedan rad u drugom kvartilu (Q2) u WoS-u. Nadalje, ostvario je izbor u međunarodni znanstveni odbor vodećeg istraživačkog instituta, a trenutačno je i urednik četiriju znanstvenih časopisa. Multidisciplinarni karakter njegovih istraživanja omogućio je formiranje i rad grupa domaćih i stranih znanstvenika iz više različitih znanstvenih grana, a njegov rad je prepoznat i u široj međunarodnoj znanstvenoj zajednici.

Čestitamo!
 Novosti
Stanko Škec
10. studenog 2020.
U Zagrebu je 24. listopada 2020. godine u Velikoj dvorani AGG fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Kačićeva 26, Zagreb) održana svečana redovita 15. sjednica Predsjedništva Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Doc. dr. sc. Marko Švaco osvojio nagradu „Vera Johanides“ (za znanost). Čestitamo!
 Novosti
Stanko Škec
10. studenog 2020.
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102