02.png

Promo Materijali

Početna stranica

Robotska neuronavigacija (u daljnjem tekstu "RONNA") uključuje istraživanje i razvoj inovativnog i konkurentnog robotskog sustava za primjenu u neurokirurgiji kroz suradnju javnog visokog učilišta i poslovnog sektora.  Uz pomoć EU sredstava  projekt RONNA omogućit će razvoj postojećeg sustava iz eksperimentalne istraživačke robotske stanice u visokotehnološki komercijalni proizvod za izvođenje neurokirurških operacija. Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), Središnja agencija za financiranje i ugovaranje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopili su 1.12.2014. ugovor u trajanju od 16 mjeseci o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu Projekta kojeg financira Europski fond za regionalni razvoj kroz prioritetnu os Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije.

Istraživačka grupa

Istraživački tim prijavitelja koji sudjeluje na projektu sastoji se od članova Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava, Sveučilište u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Bojan Jerbić.  

Continue Reading

O projektu

  • Svaranje novog tehnološkog rješenja koje će omogućiti gospodarski rast, a koje odgovara na potrebe hrvatskog gospodarstva.
  • Unaprjeđenje tehnologijske i znanstvene razine Hrvatske u odnosu na razvijene zemlje, tj. unaprjeđenje konkurentske sposobnosti na tržištu medicinskih usluga.

Continue Reading

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.